Categorieën

Verf waar je blij van wordt...

 

Over de chalkpaint™ van Annie Sloan:

 

Bij deze verf is schuren NIET nodig, ongeacht de ondergrond. Ook meubels met een olie- of waslaag kunnen ZONDER voorbehandeling direct geverfd worden. Losse verflagen en roest wel eerst even verwijderen met een staalborstel.

 

De verf leent zich erg goed voor het verven van meubels met een (gebruikte) kwast, een roller geeft net niet dat mooie authentieke effect. Voor vloeren kan een roller wel goed gebruikt worden. Verf goed uitstrijken, eventueel een beetje verdunnen met water. De verflaag is binnen 30 minuten tot een uur droog! De eventuele volgende laag kan hier direct over heen.

 

Wanneer je geen dekkend resultaat wilt kun je de verf verder verdunnen met water, je krijgt dan een transparante laag.

 

Ben je tevreden met het resultaat? Laat de verf dan een paar uur goed drogen en ga daarna verder met de afwerking.

 

LET OP! Afwerking met een wax of vernis is NOODZAKELIJK om de duurzaamheid van de verf te garanderen!

 

Vernis

Verf minimaal 4 uur laten drogen en dan afwerken met een dunne laag vernis. Gebruik hiervoor de vernis van Annie Sloan, andere laklagen kunnen een gele waas achter laten.

 

Wax

Verf twee uur laten drogen en dan afwerken met een dikke laag soft wax. Zorg dat de wax overal zit. Hierna 24 uur laten intrekken. De wax is nu volledig ingetrokken, uitpoetsen is niet nodig. Zet vloeren vervolgens in een tweede waslaag en doe dit zo nu en dan om de vloer goed beschermd te houden bij intens gebruik.

 

 

Veel succes en vooral PLEZIER met onze Chalkpaint™!

Gebruik Annie Sloan Chalkpaint voor AL je verfklussen!

Photo
Mila